Япония в полите на Витоша – с такова усещане оставаме от еднофамилната къща в „Бъкстон“, реконструирана от NiMa.Nikolay Mario design.

Клиентите пожелали старата сграда да добие характерната за Страната на изгряващото слънце чистота на линиите, но и да им осигури достатъчно светлина.

Това е постигнато, като старият плосък покрив е заменен със скатен, а части от него са превърнати в отвори. Така помещенията се изпълват с естествена светлина и в мрачни пролетни дни, като същевременно е запазено уединението на обитателите, макар да се намираме за гъстонаселен квартал.

Всички мебели са проектирани специално за дома, а ние, разбира се, вече си имаме любими: ниските масички, които носят духа на чаена церемония, както и плъзгащата се дървена врата в естетиката на уаби-саби.


Фотографии: Minko Minev @archin_photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *