„Беше слънчева августовска сутрин, а когато пристигнах на парцела, започна да вали и се появи дъга. Счетох го за знак.“ Така Моника купува мястото, където след време се появява прекрасната вила „Сант Францеск“. Сградата се настанява удобно на малък хълм, от който може да наблюдавате както изгревите, така и залезите. Морето се вижда на хоризонта, а очарователната природа на Форментера е в другата посока.

Щедри обеми и много бяло са характерните черти както за местната архитектура, така и за вилата, която строи Моника. Просторните стаи не страдат от излишни детайли, но пък буквално плувате в светлина, благодарение на големите прозорци и факта, че през лятото слънцето тук изчезва чак към 10 вечерта.

Предимно със собствените си желания на ум, Моника създава място, където местата за отдих са зад всеки ъгъл – кътове в градината, удобни шезлонзи край красивия басейн, хамаци тук и там, както и големи дивани за почивка навсякъде из вилата. Независимо дали сте вън или вътре, може да прекарате деня като котка през лятото – в излежаване на най-приятните местенца наоколо.

В случай че решите да се отдадете единствено и само на мързел, може да разчитате на домашната помощница, която ще се грижи както за изрядната чистота на „Сант Францеск“, така и за прехраната ви – експерт е в приготвянето на средиземноморска, италианска и азиатска храна. Когато не похапвате, може да се отпуснете в джакузито на равния покрив, откъдето вечер пък може да се взирате в звездното небе с чаша вино в ръка.

Не че няма какво да правите и когато излезе извън пределите на вилата. Тя се намира само на няколко километра от град Сант Францеск – най-големият на малкия и прекрасен испански остров Форментера. Плажовете му са перфекти, а фаровете край Ла Мола и Кап де Барбария не могат да бъдат подминати.

Фотографии: Welcome Beyond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *