Дайте ни черни фасади, светли интериори и естествени материали, и сте ни спечелили! Това е формулата и на Cabin Vindheim в горите край Лилехамер, Норвегия – силуетът й успява да ни изненада както сред зеленината на лятото, така и в снежния зимен пейзаж.

Черен сайдинг, светъл интериор

Това е целта на архитектите от студио Vardehaugen – усещането за хижа, която едновременно се слива с природата, но и служи като нейно продължение – покривът й може да се ползва за пързалка с шейни или за ски скокове.

Нека обаче влезем вътре – светлият тополов фурнир на стените, тавана и подовете приласкава всеки посетител.

За любителите на добрия дизайн Vindheim е близко до рая – тук е масата на колелца и кухненските столове Alvar Aalto, черното пиле Eames, креслото Ekstrem на Terje Ekström.

От вълнение щяхме да забравим да споменем, че спалнята има 4 метра дълъг прозорец!


Фотографии: Rasmus Norlander, Einar Elton

3 thoughts on “Cabin Vindheim край Лилехамер, Норвегия от студио Vardehaugen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *